Tema: Tanzania

Temakväll Tanzania, 11 april

Kom och delta alla kära läsare av tanzaniaresor.com – vår favort arrangör bjuder upp till Temakväll Tanzania. Kom kom. Och du får ett presentkort också!

Vill du veta mer om safari i Tanzania och den vackra ön Zanzibar? Detta är ett gyllene tillfälle att få veta mer!

Vår afrikaexpert Ella Rustad berättar om safari och våra resor till Tanzania, och Tanzanias ambassad informerar om vad som finns att uppleva i Tanzania inkl. Zanzibar.

Temakvällen är gratis. Alla som deltar får en rabattkod värd 1 000 kr som kan användas till valfri paketresa hos Kenzan Tours eller en resa till Tanzania med Afro-Caribbean Travel.

Plats: Scandic Continental, Vasagatan 22
T-bana T-Centralen
Tid: 18.00-20.30

Anmälan: föranmäl dig via mejl till office@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Populära resor till Afrika

Så här års är det många som gärna vill bege sig iväg på en resa och äventyrsresor är poplärare än någonsin och i fokus är allt jämt populära resor till Afrika och i synnerhet lockar fortfarande Tanzania och Kenya med sina safariresor. För den som vill boka en resa till Afrika finns det en del att tänka på och i andra fall kan man ta hjälp av den resebyrå man väljer att åka med så kommer de garanterat kunna hjälpa dig med en lista på vad du bör tänka på innan resan.

Safari i Tanzania och Kenya

Två av Afrikas populäraste resmål erbjuder fantastiska äventyr, en av de absolut vanligaste anledningarna till att just resa till Tanzania och Kenya är att bege sig ut på safari. Att få uppleva Afrikas vilda djur som lejon, elefanter, noshörningar till leoparder är något alldeles extra, naturens giganter. Båda länderna erbjuder flertalet nationalparker att besöka och man gör bäst i att åka med en guide som sin resebyrå rekommenderar. Att ha allt ordnat och bokat innan man ger sig iväg kan vara skönt då ordna saker och ting på plats i Afrika kan vara komplicerat. I Sverige finns flertalet duktiga och kunniga resebyråer som specialiserat sig på just Afrika, en av dessa är Kenzan Tours som arbetat med resor till Afrika i över 10 år.

Vill du boka en resa till Afrika redan idag? Läser mer Kenzan Tours resor till Afrika på deras webbplats.

Välkommen till Tanzania!

Serengeti och Zanzibar är två av Tanzanias mest kända delar. Detta stora land i östra Afrika har dock mycket att erbjuda även om safari och paradisön alltid kommer vara bland de populäraste. Med storslagen natur och ett rikt djurliv finns det mängder av nationalparker att besöka. Landets huvudstad är numera Dodoma, tidigare var det Dar es Salaam som fortfarande är den viktagste handelsstaden i Tanznia. Befolkningen uppgår till omkring 42 miljoner människor.

För den som uppskattar äventyr och utmaningar finns utöver nämnda Serengeti och andra nationalparker. Kilimanjaro, ett av världens och Afrikas högsta berg. Med flertalet olika rutter och svårighetsgrader är det ett populär resmål. Vi kan nämna att det är inte lätt att bestiga även om man inte behöver kunskap eller erfarenhet av bergsklättring.

Tanzanias kända djurliv inkluderar arter som flodhästar, lejon, krokodiler, geparder, giraffer, noshörningar, apor och så elefanter. Vi rekommenderar varmt att du fortsätter besöka vår blogg och läser om våra restips till Tanzania.