Sevärdheter

Tanzanias mest kända national park heter Serengeti National Park och Serengeti betyder ”ändlösa slätter” på Massai språket. Serengeti regionen sträcker sig ända in i Kenya och i detta naturområde sker världens största migration av däggdjur. Nationalparken är hem för cirka 70 arter däggdjur och 500 fågelarter finns här. Elefanter, gaseller, zebror och bufflar är bara några av de stora däggdjuren som lever i denna nationalpark.

serengetimap

Andra kända national parker i området är Ngorongoro National park, Lake Manyara National Park
och Tarangire National Park.

Tanzania bjuder på fågelskådning, ett fantastiskt natur- och djurliv, ”Mount Kilimanjaro,” livliga marknader, sol, bad och en genuin safari resa! Läs mer om Tanzanias två ögrupper, Zanzibar och Pemba Island!

Zanzibar

Ön Zanzibar erbjuder det bästa av sol och bad semestern i kombination med safari resor. Zanzibar är en mycket vacker tropisk ö med palmer, kristallklart vatten och en ständigt skinande sol! Tag ett kliv i det svalkande havet eller en tupplur i en hängmatta och koppla av! Här kan du spendera dagen på stranden under den blåa himlen i en avslappnad atmosfär. Här kan man se delfiner i det öppna havet och uppleva fantastiska solnedgångar. Ön är bebodd av vänliga människor och här känner du dig långt borta ifrån den stressiga vardagen! Zanzibar erbjuder även färgstarka basarer, ett nätverk av smala och livliga gränder, mystik och romantik. Den finns bara en national park på Zanzibar, Jozani Chwaka Bay National Park, och här upplevs ett fantastiskt djur- och naturliv. Nationalparken består av 100 trädarter och den enda kvarvarande naturliga mangroveskog finns på ön. På ön finns också ”red colobus monkey” som möjligen är en utdöd apa. Andra ovanliga djur som, penselsvin, små antiloper, olika sorters apor, civetter och Zanzibarleoparden, finns också på denna ö.

Pemba Island

Tanzanias näst största ö heter Pemba Island och ligger nordost om Zanzibar, i Indiska oceanen. Araberna kallade denna ”Al Jezeera Al Khadra,” vilket betyder den gröna ön. En större del av Pemba Island har en mycket fruktbar landareal och ön domineras av småskaligt jordbruk. Pemba är också världens största producent av kryddnejlika och ön består av över 3 miljoner sådana träd. Andra kända grödor som ön producerar är ris, kokos, bananer, kassava och röda bönor. De mest använda språken är swahili med dialekten kipemba och arabiska, då ön har till en stor del arabisk befolkning. Öns huvudstad heter Chake Chake och de viktigaste städerna är Mkoani och Wete, som är den största staden.

Chake Chake är Pembas huvudstad och den största staden på ön. Här finns postkontor, sjukhus, och bank som kan assistera er med diverse tjänster. Pemba Island har ett mycket vackert marint liv och består av orörda korallrev och fantastiska dykplatser. Här kan du utforska livet under havsytan och snorkla i kristallklart vatten. Vackra stränder så långt ögat kan se! Hemligheten med Pemba Island är att ön är relativt okänd som semester ort, vilket betyder att du kan njuta av din solresa i avskildhet. Koppla av under den blåa himlen och njut av en varm och skön atmosfär. Här känns den stressiga vardagen långt borta!